NL
Blog Image

Waarop letten bij de aankoop van een tweedehandswagen?

Een tweedehandswagen is vaak heel wat voordeliger dan een auto die net van de band komt gerold. Om zeker te weten dat je een kwalitatieve tweedehandswagen koopt, die perfect aan je noden voldoet en geen onzichtbare gebreken heeft, moet je wel enkele zaken controleren.

Controleer de Car-Pass

Om te beginnen moet je bij de aankoop van een tweedehandswagen altijd de Car-Pass ontvangen en controleren. De Car-Pass bestaat sinds 2006 en is een wettelijk verplicht document dat de juiste kilometerstand garandeert. Doet de verkoper moeilijk over de Car-Pass, dan ben je wellicht aan het verkeerde adres. Een correcte autohandelaar toont je spontaan de Car-Pass. Check in elk geval of de vermelde kilometerstanden gestaag oplopen met de tijd en of de laatste kilometerstand op de Car-Pass klopt met de kilometerteller in het voertuig.

De verkoper moet je ook deze documenten kunnen voorleggen:

  • Originele verkoopfactuur (bij een particulier) of nieuwe factuur (bij een professionele handelaar)
  • Gelijkvormigheidsattest
  • Roze formulier
  • Keuringsattest (maximaal twee maanden oud)

Maak een testritje

Neem zeker een kijkje onder de motorkap en maak een testrit met de tweedehandswagen. Deze zaken controleer je het best voor je overgaat tot de aankoop:

  • Kun je vlot van eerste naar tweede versnelling schakelen?
  • Komt er geen blauwe of zwarte rook uit de uitlaat?
  • Wijkt de auto niet af van zijn koers?
  • Werken de remmen naar behoren?
  • Is de bodemplaat niet beschadigd?

Ga tijdens de proefrit ook na of de auto comfortabel is. Zitten jij en je passagiers goed? Bevallen de carrosserie en het interieur je? Is de kofferruimte groot genoeg?

Aankoop tweedehandswagen bij een erkend verkoper met kwaliteitslabel

Het loont om een tweedehandsauto te kopen bij een erkend verkoper. Die biedt je een garantie van minstens 12 maanden op de aankoop van je occasie. Bij de verkoop ontvang je een Federauto-overeenkomst, inclusief een checklist met 96 controlepunten.

Een kwaliteitslabel van de verkoper zoals het B2-label bij Beerens geeft je nog een extra zekerheid. De wagens worden uiterst zorgvuldig geselecteerd en bevinden zich in topconditie. Daardoor zijn er onder andere bijkomende garanties mogelijk en mag je erop vertrouwen dat je nieuwe bolide perfect in orde staat.

Er gaat niks boven een jonge tweedehandsauto!

Onze tip voor de aankoop van een tweedehandswagen? Ga gericht op zoek naar jonge occasies. Een of twee jaar geleden stond hij nog in de toonzaal, vers uit de fabriek, en nu kun jij er al mee rijden! De aankoopprijs is aanzienlijk lager dan die van een nieuwe wagen, omdat hij nu eenmaal niet langer als ‘nieuw’ verkocht kan worden, terwijl het voertuig wél nog als nieuw aanvoelt. Ideaal, toch?

Blader nu door het aanbod jonge tweedehandsauto’s van B2Cars en profiteer van een gunstige financiering en vijf jaar garantie.

map_location