NL
Blog Image

Een auto leasen: wat zijn de voordelen?

Biedt je werkgever je een bedrijfswagen aan? De kans is groot dat het bedrijf de auto leaset. Leasing heeft dan ook tal van voordelen voor jou en je werkgever. Lees verder en ontdek waarom het loont om een auto te leasen.

Voordelen van een auto leasen

Voordelen voor de werkgever

Almaar meer bedrijven denken na over duurzame mobiliteit en gaan op zoek naar manieren om hun personeel minder vaak op de baan te sturen. Toch blijven bedrijfswagens in veel branches en ondernemingen absoluut onmisbaar. Zo moeten vertegenwoordigers nog altijd tot bij hun prospecten geraken en zijn veel werkplekken nu eenmaal moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Wanneer een onderneming bedrijfswagens wil aanbieden, doet ze dat meestal met een leasingformule. Leasen heeft veel voordelen voor bedrijven:

  • Leasing laat bedrijven toe om bedrijfsauto’s tot honderd procent te financieren. Eigen inbreng is niet langer vereist.
  • De btw wordt voorgefinancierd door de leasingmaatschappij, wat het bedrijf een groot cashflowvoordeel oplevert.
  • Auto’s leasen is vaak goedkoper omdat leasingmaatschappijen veel auto’s inkopen en dus een betere onderhandelingspositie hebben.
  • Auto’s verouderen, maar door te leasen profiteren de werknemers om de zoveel jaar van een nieuwe wagen en ’beschikken ze altijd over de nieuwste automodellen. Bovendien loopt de onderneming geen risico met de restwaarde.
  • De kosten van het wagenpark worden gelijkmatig gespreid over de volledige leaseperiode.

Voordelen voor de werknemer

De werknemer profiteert eveneens van een geleasede auto:

  • Je rijdt altijd met een recente, veilige auto.
  • Je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoud, administratie, verzekeringen, …
  • Je mobiliteit is veiliggesteld.
  • Een geleasede bedrijfswagen is een mooie aanvulling op je nettoloon.

Een auto leasen: welke formule?

Uiteraard is de ene leasing de andere niet. Er bestaan tal van formules, elk met een eigen set voor- en nadelen. Bij Beerens kan gekozen worden om een auto te leasen met een langetermijncontract, via operationele leasing of via financiële renting. Voor een tijdelijke oplossing is er ook Flex, een soepel product voor een kortere huurperiode.

map_location