NL
Blog Image

Wagenziekte voorkomen dankzij deze 5 tips

Tijdens een autovakantie is wagenziekte een heuse domper op de feestvreugde. Daarom neem je op voorhand beter de nodige maatregelen om misselijkheid in de auto te voorkomen. Naast je rijstijl aanpassen, zijn er nog heel wat andere handige trucjes die je kunnen helpen. Een overzicht!

Waarom zijn we wagenziek?

Bij wagenziekte wordt de informatie in onze hersenen verstoord. Doordat we ons in een ongewone situatie bevinden – een rijdende auto – vangen onze ogen, spieren een evenwichtsorganen bijzondere prikkels op. Onze hersenen zijn daardoor in de war en maken als reactie meer histamine aan. En het is die stof die braakneigingen opwekt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om wagenziekte te voorkomen of te beperken.

1.Hou je ogen op de weg

Het is een klassieker, maar je ogen op de weg houden is nog altijd een erg effectieve manier om misselijkheid te voorkomen. Dat is ook de reden waarom de autobestuurder nooit last heeft van wagenziekte: zijn evenwichtsgevoel raakt niet in de war. Begin dus ook zeker niet te lezen of te gamen in de auto, want ook dan word je sneller misselijk.

2.Frisse lucht voor een frisse kop

Als de auto goed verlucht is, zal je sowieso minder snel ziek worden. Zet dus zeker de airco aan of zet de ramen open, zodat ook jij je frisser voelt.

3.Voorkom wagenziekte met een oordopje

Om je lichaam weer in evenwicht te brengen, kan het helpen om een oordopje in één oor te steken. Linkshandigen steken het in hun rechteroor en rechtshandigen in hun linkeroor.

4.Pauzes à volonté

Merk je dat je je niet geweldig voelt? Neem op tijd een pauze om te voorkomen dat je écht autoziek wordt. Even rondlopen en een frisse neus halen werkt áltijd.

5.Medicatie tegen wagenziekte

Ten slotte zijn er ook geneesmiddelen tegen reisziekte. Neem vooraf een pilletje in of kies voor een natuurlijk middeltje, zoals gember.

map_location