Deze kleuren bepalen de waarde van je autoWie geniet er niet van om met een nieuwe auto rond te rijden? Je hebt alles zorgvuldig uitgekozen, gewikt en gewogen. Maar heb je ook goed over de kleur van je wagen nagedacht? Een felroze autootje is een echte eyecatcher … voor even. De restwaarde van je wagen is namelijk afhankelijk van de gekozen kleur. Groen niet doen? Met een witte blijf je zitten? We overlopen even.

Neutraal is populair

Bij ons in Europa zijn neutrale kleuren het populairst. Metallic grijs, zilver, zwart en donkerblauw blijven het goed doen bij zowel nieuwe wagens als tweedehands. Maar ze worden op de hielen gezeten door de witte wagen, die aan een heuse opmars bezig is. Wit wordt ook tot de veiligere kleuren in het verkeer gerekend. Een witte wagen is nu eenmaal langer zichtbaar bij schemerlicht dan een zwarte. In bepaalde landen heeft de kleur van je wagen een invloed op je verzekeringspremie. Bij ons is dat niet aan de orde.

Felle kleuren

Felle keuren zijn trendgebonden en trends verdwijnen sneller dan je denkt. Toch doen felle kleuren het vrij goed, voornamelijk voor kleinere auto’s. Als je een grotere bolide met een mat of opzichtig kleurtje ziet, bertreft het hoogstwaarschijnlijk een ‘wrap’. Carwrapping is een trend die 10 jaar geleden nog niet bestond, maar nu populairder is dan ooit. Ook oudere wagens kunnen onder handen genomen worden door een wrap, hetzij helemaal hetzij enkel accenten.

Wist je dat…

De kleur van je auto ook iets zegt over je persoonlijkheid. Mensen die voor de neutrale kleuren kiezen zijn de elegantere types. Rijd je rond met een rode of ietwat fellere auto, dan ben je sexy en dynamisch. Ben je een bestuurder die zich aan donkerbruin waagt, dan primeert je nuchterheid en je no-nonsense mentaliteit.