Blog

Zuinig rijden: 10 tips om tot 10% te besparen op je brandstofverbruik

In dit blog geven wij 10 tips om tot 10% te besparen op je brandstofverbruik. Dit kan al snel oplopen tot €200 per jaar. Bovendien ben je met een zuinige rijstijl minder geld kwijt aan onderhoud, want auto-onderdelen slijten minder.

Beerens breidt uit op de Noorderlaan in Antwerpen

Beerens Groep breidt zijn activiteiten uit en geeft een nieuw leven aan de voormalige gebouwen van General Motors op de Noorderlaan.

De jacht op bestelwagens is geopend! B2pro biedt antwoord!

Kleine bestelwagens, '10 kuub-camionettes', lange Sprinters, de jacht op alles met laadruimte en vier wielen is geopend.

De ultieme checklist om je wagen voor te bereiden op de autokeuring

Is je auto ouder dan vier jaar? Dan moet je jaarlijks naar de autokeuring. Met deze checklist bereid je je wagen het beste voor!

Het verschil tussen zomer- en winterbanden, waarom rijd je met winterbanden in de winter?

In België wisselen strenge winters en regenachtige winters elkaar af, dus heeft het dan wel zin om winterbanden te laten monteren en zo ja, waarom rijd je met winterbanden in de winter?

Met de auto op vakantie? Hier enkele opmerkelijke regels.

Wie deze zomer met de auto op vakantie gaat, kan maar beter goed voorbereid zijn. Enkele opmerkelijke regels op een rijtje.

Wagenziekte voorkomen dankzij deze 5 tips

Tijdens een autovakantie is wagenziekte een heuse domper op de feestvreugde. Met deze vijf handige trucjes voorkom je dat je onderweg misselijk wordt.

CNG is hot. Maar is dat wel terecht?

We moeten steeds meer op zoek gaan naar energievriendelijke alternatieven voor benzine of diesel. Is het populaire CNG een goede optie?

De ins & outs van het nieuwe rijexamen in Vlaanderen

In 2017 trad het nieuwe rijexamen in voege. Zowel het theorie- als het praktijkexamen werden bijgestuurd. Wie leert rijden, is dus maar beter op de hoogte!

Overstappen op carsharing? 3 tips

Overweeg je over te stappen naar carsharing? Bekijk dan zeker deze drie tips om een vlotte overgang te verzekeren.

Manuele of automatische versnellingsbak: het definitieve verdict

Kies je nu het best voor een auto met een automatische of manuele versnellingsbak? Dat hangt helemaal af van je rij- en levensstijl. Een overzicht.

Dít is het beste moment om een nieuwe auto te kopen!

Als je de aankoop van een nieuwe wagen kunt timen, moet je dat zeker doen. Er is namelijk een periode wanneer nieuwe auto’s beduidend goedkoper zijn.

Geen reservewiel in de wagen? Dit zijn de alternatieven

Het merendeel van de wagens heeft niet langer een reservewiel in de koffer. Het reservewiel en de krik zijn namelijk vervangen door een reparatiekit.

Airco of ramen open: wat is er het zuinigst en goedkoopst?

Een bloedhete dag, da’s puffen in de wagen. Maar wat is dan de goedkoopste oplossing: ramen open of airco aanzetten? We nemen de vraag onder de loep.

Overal 70 km/u? Dit moet je weten over de maximumsnelheid

Sinds januari geldt 70 km/u als de maximumsnelheid op gewestwegen. Daarmee wil de overheid het aantal verkeersdoden terugdringen en de wildgroei aan borden aanpakken.

Wanneer moet je auto op onderhoud?

Je auto onderhouden is cruciaal als je je ‘compagnon de route’ vervelende pannes wil voorkomen. Maar wanneer moet je auto op onderhoud?

Is de carwash slecht voor je auto?

Liever lui dan moe? Dan is de carwash altijd aantrekkelijk. Maar is een beurt in de carwash niet slecht voor je auto? We plozen het uit!

Tweedehandsauto gekocht? Denk aan verzekering en inschrijving!

Vóór je je met je nieuwe tweedehandsauto op de baan begeeft, moet je enkele verplichtingen nakomen, zoals de inschrijving en autoverzekering.

Deze kleuren bepalen de waarde van je auto

De restwaarde van je auto is afhankelijk van de gekozen kleuren. Deze kleuren bepalen de waarde van je auto.

Je auto wassen zonder krassen: dat doe je zo

Je auto wassen zonder krassen, hoe doe je dat? Als je deze twee eenvoudige woorden onthoudt, verkrijg je een schitterend resultaat: producten en procedure.

Carjacking voorkomen: 10 onmisbare tips

Een carjacking is een traumatische gebeurtenis. Je kunt het risico nooit helemaal uitsluiten, maar met deze tips verminder je de kans wel aanzienlijk.

Slim bekeken: een tweedehandsauto mét garantie

Een tweedehandsauto is voordeliger dan een nieuwe, al krijg je niet dezelfde waarborg. Of toch? Een tweedehandsauto mét 5 jaar garantie, het kan.

Op vakantie met de auto – niet zonder deze tips!

Vertrek je op vakantie met de auto? Wij geven je alvast de belangrijkste tips om je veilig in het verkeer te begeven met je volgeladen gezinswagen.

Winnaar GT-R Experience

Michiel Elen, de grote winnaar van onze Facebook actie, reed een weekend met een Nissan GT-R. De aftermovie vind je hier.

Compact, vinnig en praktisch: zo ziet de ideale kleine stadsauto eruit

Wie in de stad woont of werkt, weet dat een kleine stadsauto er een godsgeschenk is. Dit moet je nog weten over de ideale stadswagen.

Zijn jonge chauffeurs dan echt zo gevaarlijk op de baan?

Dat jongeren hoge premies moeten betalen voor autoverzekeringen is al langer geweten. Maar klopt het überhaupt wel dat jonge chauffeurs gevaarlijker zijn?

4 redenen waarom almaar meer klanten kiezen voor een jonge occasie 

Jonge occasies zijn tegenwoordig een van de populairste keuzes bij autoverkopers. En dat hoeft niet te verbazen, want je krijgt veel auto voor weinig geld.

Een gepersonaliseerde nummerplaat, is dat iets voor jou?

Wil je een nummerplaat die helemaal bij jou past? Dan kun je een gepersonaliseerde nummerplaat aanvragen, een kenteken met zelfgekozen cijfers en letters.

Mogen dieselwagens nog binnen in de lage-emissiezone Antwerpen?

Vanaf 1 februari vormt de Antwerpse binnenstad een lage-emissiezone (LEZ). Wat betekent deze maatregel voor jou? Mag je de stad nog in met een dieselauto?

Exclusieve auto’s: welke technologie is overbodig en welke onmisbaar?

Droom je van een exclusieve auto met alles erop en eraan? Ontdek hier welke mogelijkheden er zijn en welke autotechnologie écht onmisbaar is.

Een auto leasen: wat zijn de voordelen?

Biedt je werkgever je een bedrijfswagen aan? Mooi! De kans is groot dat er sprake is van leasing. Een auto leasen biedt dan ook tal van voordelen.

Autosalon 2017: loont het om te wachten op de saloncondities?

Het Autosalon 2017 staat voor de deur. Het ideale moment om de geur van een nieuwe auto op te snuiven, bij zo veel automerken als je maar wil. Maar ook de gelegenheid bij uitstek om te profiteren van saloncondities. Toch?

Diesel of benzine, welke optie geniet tegenwoordig de voorkeur?

Diesel of benzine, welke optie geniet tegenwoordig de voorkeur?

Alles wat je moet weten over bandenslijtage en -onderhoud

De belangrijkste aandachtspunten van autobanden? Ongelijke bandenslijtage, de minimale profieldiepte en winterbanden natuurlijk!

De consequenties van de euronorm en de lage-emissiezone

Met de invoering van lage-emissiezones in Antwerpen, Brussel en Gent wordt de euronorm van je auto nóg belangrijker. Lees er hier alles over.

Dit zijn de financieringsopties voor je nieuwe auto

De kostprijs van een autolening is historisch laag. Maar is zo’n lening wel de beste en meest voordelige manier om je nieuwe auto te financieren? Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor autofinanciering op een rijtje.

Met de auto op wintersportreis: dé vakantiechecklist

Het weidse berglandschap, de maagdelijk witte sneeuw, de snelheid – en oh ja, die onvergetelijke pauzes met een dampende kop warme chocolademelk of glühwein in de hand … Kun je ook niet wachten om opnieuw op wintersportvakantie te vertrekken? Bereid je alvast goed voor met deze vakantiechecklist ‘met de auto op wintersport’!

Airconditioning in de auto: zo geniet je optimaal van airco!

Airco in de auto draagt bij aan een aangename en koele omgeving. Meer weten over de mogelijkheden van airconditioning in de wagen? Lees gauw verder!

Zuinig rijden: je hebt je benzineverbruik zélf in de hand

Wat je rijstijl ook is, iedereen wordt geconfronteerd met het brandstofverbruik van zijn auto. Zuinig rijden is een kunst op zich. Lees er hier alles over

Hoe ziet de ideale tweedehands gezinswagen eruit?

Bij de zoektocht naar een tweedehands gezinswagen is het cruciaal dat de wagen praktisch, groot genoeg en betaalbaar is. Lees hier waarop je moet letten.

Waarop letten bij de aankoop van een tweedehandswagen?

Een tweedehandswagen is vaak heel wat voordeliger dan een auto die net van de band komt gerold. Om zeker te weten dat je een kwalitatieve tweedehandswagen koopt, die perfect aan je noden voldoet en geen onzichtbare gebreken heeft, moet je wel enkele zaken controleren.