Exclusieve auto’s: welke technologie is overbodig en welke onmisbaar?Droom je van een exclusieve auto met alles erop en eraan, met de jongste autotechnologie? Ontdek hier welke mogelijkheden er zoal zijn. Maar ook: welke autotechnologie is absoluut onmisbaar en welke gadgets laat je beter links liggen?

Gadgets en gimmicks in exclusieve auto’s

De technologie staat niet stil. Er komen elk jaar duizenden duizelingwekkende uitvindingen op de markt, ook op het gebied van autotechnologie. Toch is niet elke uitvinding ook een zinvolle innovatie. Deze nieuwigheden vinden we bijvoorbeeld maar niks:

  • Valse motorgeluidjes. Omdat de motor van de 2012 BMW M5 nogal stilletjes was (een voordeel, toch?), speelt de auto artificiële motorgeluiden door de speakers. Neen dank je!
  • Verlichte instaplijsten. Oké, je auto ziet er getuned uit, maar echt indrukwekkend vinden we dit toch niet.
  • Zelfrijdende auto’s. Begrijp ons niet verkeerd: de technologie achter zelfrijdende auto’s is baanbrekend en bijzonder boeiend. Maar zolang er geen wettelijk kader is om te bepalen wie er precies in fout is bij een ongeluk, en zolang de technologie niet uitgebreid is getest in het verkeer, blijf je maar beter weg van zelfrijdende Google- en Tesla-auto’s.

Wél zinvol: elektrisch en hybride rijden

Veel beter voor jou, jouw portemonnee en het milieu zijn elektrische wagens. De technologie van hybride en elektrische auto’s bestaat al een tijdje en wordt alsmaar beter en slimmer. Bovendien zijn er meer laadpunten en is de autonomie er sterk op vooruitgegaan. Anno 2017 biedt elektrisch rijden dus meer voor- dan nadelen!

Autotechnologie waarmee je veiliger rijdt

Wie een nieuwe auto koopt, weet dat hij op een zekere mate van comfort en kwaliteit kan rekenen. Uiteraard komen er nog altijd nieuwigheden bij die rijden comfortabeler maken. Toch gebeuren de grote innovaties elders, namelijk op het vlak van veiligheid.

Denk maar aan de lane departure warning (LDW) van Nissan: een geavanceerd systeem dat de witte lijnen van de rijstrook waarop je rijdt detecteert. Dwaalt je aandacht even? Dan grijpt de LDW meteen in en krijg je een pieptoon te horen.

Het mooiste van al? Deze en andere toptechnologieën zijn niet gereserveerd voor de duurste, meest exclusieve auto’s! Bij Nissan profiteer je van de laatste technologieën in een pakket aan een betaalbare prijs!