NL
Blog Image

Dit zijn de financieringsopties voor je nieuwe auto

De kostprijs van een autolening is historisch laag. Maar is zo’n lening wel de beste en meest voordelige manier om je nieuwe auto te financieren? Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor autofinanciering op een rijtje.

Financiering auto: de verschillende opties op een rijtje

Autolening

De laatste jaren daalden de rentevoeten voor autoleningen aanzienlijk. Een autolening is een soort persoonlijke lening, die wordt aangeboden door een bank of andere financiële instelling voor de aankoop van een nieuwe wagen. Zo’n lening is momenteel vrij voordelig, maar is niet noodzakelijk de beste manieren van financieren.

Huurcontract

Een interessant alternatief is het huren van je nieuwe wagen. In dit geval betaal je een vaste maandelijkse huur – uiteraard zonder risico op opzegging. Een huurcontract voor de aankoop van je wagen neemt de financiële onzekerheid en administratieve rompslomp weg.

Leasing en financiële leasing

Ten slotte zijn er verschillende leasingformules om je klassewagen te financieren.

  • Leasing aankoop, een formule aangeboden door Nissan Beerens, biedt alle voordelen van een huuraankoop, maar met de flexibiliteit om de betaling van een grote som uit te stellen. Dit uitgestelde forfaitair bedrag laat je toe om je maandelijkse betaling te verminderen of de duur van je contract in te korten.
  • Een financiële leasing combineert de voordelen van een huurcontract en leasing. Omdat het gaat om een huurproduct wordt btw betaald op de huur, wat de cashflow bevordert. Maar in tegenstelling tot een huurcontract, biedt een financiële leasing flexibiliteit aan het einde van het contract voor klanten die hun voertuig misschien willen houden. Zodra alle betalingen zijn uitgevoerd, kan de huurder het voertuig verkopen aan een derde partij. De opbrengst daarvan is honderd procent voor de huurder.

Wat is de beste financiering voor jouw nieuwe wagen?

De beste financiering van je volgende auto hangt van tal van factoren af, zoals:

  • Ben je zelfstandige?
  • Wat is je budget?
  • Wil je een aankoopoptie?

Laat je bijstaan met persoonlijk advies. Kom langs voor een verkennend gesprek met een specialist ter zake in een van onze toonzalen of bel ons op het nummer 03 825 44 44.

We zitten op twaalf locaties map_location
Ontdek alle showrooms
Snelle vraag?
Bel me terug!