NL
Blog Image

Hoe ziet de ideale tweedehands gezinswagen eruit?

De tijd dat alle mama’s en papa’s hun kroost in een monovolume van de school naar de ballet- of tennisles voerden, ligt al even achter ons. Tegenwoordig rijden gezinnen even vaak rond met een SUV of een comfortabele break. Een gezinswagen moet praktisch zijn, groot genoeg voor jou en je kinderen, en betaalbaar natuurlijk, want grote wagens verbruiken niet noodzakelijk meer. Net daarom kiezen almaar meer gezinnen voor een tweedehands gezinswagen.

Een ruime, tweedehands gezinswagen

Of je nu een, twee, drie of vier kinderen vervoert, dat lukt sowieso een pak makkelijker in een ruime wagen. Kies bewust voor een tweedehandswagen met een ruime achterbank en voldoende laadruimte, zodat je er makkelijk een kinderzitje of maxicosi in krijgt en boodschappen voor een hele week kunt vervoeren. Dat is niet per se een monovolume. Ook sportieve breaks, zoals een Škoda Octavia of Peugeot 308, komen in aanmerking als familiewagen. Hetzelfde geldt voor SUV’s en zelfs compacte stadsauto’s, zoals de Nissan Juke of Pulsar. Voor grote gezinnen blijven zevenzitters uiteraard de beste optie.

Gebruiksgemak en kindvriendelijkheid

De ideale gezinswagen is veilig, praktisch en comfortabel. Gebruik deze checklist  wanneer je een tweedehands familiewagen zoekt:

  • Is de koffer groot genoeg en makkelijk te gebruiken (niet te diep, bijvoorbeeld)?
  • Heeft de auto schuifdeuren? Die zijn erg praktisch als je met kinderen op stap bent.
  • Is de bekleding bestand tegen een stootje?
  • Voldoet het voertuig aan de belangrijkste eisen op het vlak van veiligheid? ABS, ESC en AEB helpen je gezin veilig te houden. Kijk ook naar de resultaten van de Euro NCAP-veiligheidstests.
  • Kies altijd voor een wagen met voor- en zij-airbags. Let op: plaats nooit een achterwaarts gericht autozitje op een passagiersstoel die airbags bevat!

Reliability Index van tweedehandswagens

Ten slotte moet je nieuwe gezinswagen betrouwbaar zijn. Maar sommige automodellen zijn nu eenmaal beter dan andere. Raadpleeg daarom de Reliability Index, die bijhoudt hoe vaak elk model hersteld moet worden, en hoe veel het kost om de wagen te herstellen.

Tweedehands gezinswagen zoeken

Zoek je een betrouwbare en voordelige tweedehandswagen? Blader zeker eens door het aanbod van B2 Cars.

 

 

map_location