NL
Blog Image

4 redenen waarom almaar meer klanten kiezen voor een jonge occasie 

Of de economie nu opnieuw aantrekt of nog altijd in het slop zit, één ding staat vast: everybody likes a bargain. Jonge occasies zijn tegenwoordig dan ook een van de populairste keuzes bij autoverkopers. En dat hoeft niet te verbazen.

1. Een jonge occasie is onmiddellijk beschikbaar

Als je een nieuwe auto bestelt, moet je daar vaak weken, soms zelfs maanden op wachten. Geen pretje, want je wil natuurlijk zo snel mogelijk met je nieuwe bolide de baan op. Een jonge occasie is daarentegen onmiddellijk beschikbaar. Geen sprake van wachttijden of vertragingen.

2. Jonge occasies mét garantie

Men zegt weleens dat je bij tweedehandsauto’s moet oppassen voor verborgen gebreken, en dat klopt ook. Om zeker te zijn dat je geen kat in een zak koopt, is het belangrijk dat je aanklopt bij een erkende verkoper die de auto zorgvuldig controleert en herstelt waar nodig. Zijn er toch kleine gebreken, dan kom je het ook meteen te weten. Het belangrijkste van al is echter de garantie. Nissan Beerens biedt bijvoorbeeld tot 5 jaar garantie op tweedehandsauto’s in uitstekende staat, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken.

3. De prijs is onderhandelbaar

Een ander voordeel van jonge occasies – en tweedehandsauto’s tout court – is dat je nog over de prijs kunt onderhandelen met de verkoper. Al speel je natuurlijk beter op zeker: neem liever een duurder model mét garantie dan een koopje zonder …

4. Je krijgt bijna nieuw, maar betaalt veel minder

Dat zoveel klanten bij ons aankloppen voor een jonge occasie, heeft natuurlijk vooral met de vierde reden te maken: een jonge occasie is goed voor je budget. Zodra een auto is ingeschreven geweest, en dus officieel niet langer ‘nieuw’ is, gaat er flink wat van de prijs af. En dus krijg je met een jonge occasie van een of twee jaar eigenlijk een bijna nieuwe auto aan de prijs van een tweedehandsauto. Een jonge tweedehandswagen met twee jaar op de teller is gemiddeld 40 procent goedkoper dan toen hij de fabriek verliet.

Lees ook: Waarop letten bij de aankoop van een tweedehandswagen?

 

 

map_location