Compact, vinnig en praktisch: zo ziet de ideale kleine stadsauto eruitWie in de stad woont of werkt en zich er vaak met de auto door moet murwen, weet: in de stad is een kleine auto een godsgeschenk. Dit moet je nog weten over de ideale kleine stadswagen.

Compact en toch ruim

Je zoekt een wagen die je makkelijk in een kleine parkeerplaats kunt parkeren, maar géén auto die zo klein is dat je er zelf niet meer in of uit geraakt. Met andere woorden: een compacte wagen die toch ruim aanvoelt, met voldoende beenruimte en precies genoeg bagageruimte. Je zal ervan versteld staan hoe slim bepaalde kleine stadsauto’s zijn ingericht!

Onze tip: koop nooit een auto – nieuw of tweedehands – zonder dat je erin hebt gezeten. Neem plaats achter het stuur, maak eventueel een testrit en controleer ook de achterbank en de koffer. Kun je in de kofferruimte je boodschappenbakjes kwijt en een krat frisdrank? Is de achterbank neerklapbaar, zodat je er bijvoorbeeld ook meubels mee kunt vervoeren?

Een kleine stadsauto die alle situaties aankan

Met je compacte stadswagen ben je de koning van het verkeer. Je baant je vlotjes een weg door smalle straatjes en draait je moeiteloos in de laatste parkeerplaats. Dat lukt je omdat je wagen wat kleiner is, maar ook – en dit vergeten mensen weleens – omdat je stadsauto veelzijdig is en goeie prestaties kan voorleggen. Kies daarom voor een compacte wagen met een kleine, maar performante motor. Dankzij de lage cilinderinhoud verbruik je bovendien minder en stoot je auto minder CO2 uit, een groot voordeel in de stad.

Oh ja, denk ook na over de transmissie voor je een nieuwe of tweedehandsstadsauto koopt. Een automaat is dan wel wat duurder dan een manuele versnellingsbak, maar je zult je de investering níét beklagen in het vaak drukke stadsverkeer!

Tweedehandsstadsauto’s

Doorblader het aanbod recente tweedehandsauto’s van B2 Cars en ontdek de ideale compacte wagen! Je geniet daarbij tot vijf jaar garantie.

Lees ook: Hoe ziet de ideale tweedehands gezinswagen eruit?