NL
Blog Image

Slim bekeken: een tweedehandsauto mét garantie

Een tweedehandsauto is meestal veel voordeliger dan een auto die vers van de band komt gerold. Natuurlijk geniet je dan niet dezelfde garantie … Of toch? Een tweedehandsauto mét garantie, het bestaat wel degelijk.

Garantie op tweedehandsauto’s?

Krijg je garantie wanneer je een tweedehandsauto koopt in de garage? Wettelijk gezien heeft de koper bij elke aankoop van een tweedehandsauto recht op een jaar garantie.

De eerste zes maanden geniet je de grootste bescherming, omdat de verkoper moet aantonen dat een eventueel defect nog níét aanwezig was bij de verkoop. Na de eerste zes maanden is het de taak van de koper om zijn gelijk te bewijzen, wat niet altijd mogelijk is.

De wettelijke garantie dekt slijtage noch onderdelen die in het jaar van de aankoop met recht en reden vervangen moeten worden. De wettelijke garantie is geen omniumverzekering.

Een tweedehandsauto kopen met 5 jaar garantie

De wetgeving heeft ervoor gezorgd dat er veel minder slechte auto’s verkocht worden. Toch blijft de bescherming vrij beperkt. Zeker voor bijna nieuwe tweedehandswagens wil je als koper méér garantie. De garantie dat je wagen gerepareerd wordt bij gebreken én de garantie dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van je nieuwe aankoop.

B2 Cars biedt de kans om de minimale waarborg van een jaar uit te breiden tot 5 jaar garantie. Welke auto je ook koopt – een bijna nieuwe sportauto of een gezinswagen met wat meer kilometers op de teller – je weet dat je je vijf jaar lang geen zorgen hoeft te maken. De verlengde B2-garantie dekt de mechanische en elektronische onderdelen tegen defecten, maar ook alle noodzakelijke diagnose-, onderzoeks- en demontagekosten. Daarnaast krijg je een gratis vervangwagen volgens de voorwaarden van de B2-garantie.

Bovenal is deze extra garantie een goed teken. Een autoverkoper die een lange waarborg biedt op tweedehandswagens, is een verkoper die geen katten in zakken verkoopt, maar alleen kwalitatieve auto’s zonder verborgen gebreken.

 

 

map_location