NL
Blog Image

Overstappen op carsharing? 3 tips

Heb je soms het gevoel dat je niet alles uit je wagen haalt en je misschien zelfs geen eigen auto nodig hebt? Dan is carsharing misschien iets voor jou. Je deelt een auto met anderen en gebruikt én betaalt hem alleen als het jou uitkomt. Bovendien hoef je je niet meer bezig te houden met verzekeringen, onderhoud en andere bijkomstigheden. Maar hoe pak je die overstap van een eigen auto naar carsharing nu het best aan? Deze drie tips helpen je op weg.

1.Breng de standplaatsen in kaart

Hoewel carsharing een handige en milieuvriendelijke oplossing is, vergt het wel enige voorbereiding. Vooraleer je je bij een deelnetwerk aansluit, is het handig om eens te bekijken waar de standplaatsen zich zoal bevinden. Staan er deelauto’s vlak om de hoek of moet je eerst een eindje wandelen? Ook de standplaatsen dicht bij je werk, familie of sportclub zijn het onderzoeken waard. Als je een idee hebt van de locatie van de wagens, is het makkelijker een keuze te maken en je vlot tussen alle autostations te verplaatsen.

2.Verkoop je wagen voor een mooie prijs

De overstap naar carsharing houdt uiteraard ook in dat je je oude wagen verkoopt. Er zijn verschillende opties om je auto door te verkopen, maar niet alle opties zijn even eenvoudig en betrouwbaar. Wie zeker wil zijn van een vlotte en snelle overname, doet het best beroep op een erkende handelaar in tweedehandswagens. Bij Beerens B2Cars kun je altijd uitgaan van een eerlijke deal. Dankzij onze jarenlange ervaring in de sector hebben we een duidelijk beeld van de markt en kunnen wij je een realistisch voorstel doen.

3.Bekijk ook alternatieven van carsharing

Als je overstapt op carsharing, is het natuurlijk niet de bedoeling om elke dag een deelauto te gebruiken. Dat zou het hele idee achter carsharing tenietdoen en ook duur uitvallen voor jou. Daarom is het een goed idee om ook andere transportmogelijkheden te bekijken. Kun je voortaan vaker de (elektrische) fiets nemen of is er misschien een vlotte busverbinding tussen jou en die vriend die je wil bezoeken? Bestudeer alle alternatieven, zodat je even mobiel blijft als ervoor.

map_location