NL
Blog Image

Dít is het beste moment om een nieuwe auto te kopen!

De automarkt is net zoals andere branches sterk afhankelijk van de seizoenen. En daar kun jij als consument voordeel uit halen.

Het beste moment om een auto te kopen?

Je kiest meestal niet in welk seizoen je een nieuwe auto koopt. Vaak loopt er plots iets mis of veranderen de omstandigheden, waardoor je oude auto vervangen moet worden door een nieuwer model. Zo kun je te maken krijgen met een defect dat te kostelijk is om nog te herstellen. Of misschien verander je van werk of wijzigen je gezinsomstandigheden, waardoor je een kleiner of groter model nodig hebt.

Maar als je de aankoop van een nieuwe wagen wél kunt timen, moet je dat zeker doen. Je auto verkopen doe je het best wanneer de vraag op de markt voor tweedehandswagens groot is. Een auto kopen doe je dan weer het best wanneer de vraag-en-aanbod-balans de andere richting uitgaat.

Koop je nieuwe auto in december

De beste periode om te kopen is de winter en dan vooral de maand december. Op het einde van het jaar zitten autoverkopers vaak met een voorraad auto’s die ze graag willen verkopen vóór het einde van het kalenderjaar. Een auto uit 2017 is vanaf januari 2018 namelijk minder waard op de markt. Bovendien zijn consumenten door het barre winterweer – en alle bijhorende risico’s op de weg – minder geneigd om een auto te kopen.

Wist je dat je cabrio’s nooit in de zomer mag kopen? In de zomer is de vraag het grootst en betaal je dus het meest. Ook een cabrio koop je dus het best in de wintermaanden, ook al heb je er dan niet meteen geniet van …

Wachten tot het Autosalon?

Tijdens het Autosalon – dat traditioneel plaatsvindt in januari – kun je natuurlijk mooie deals ontdekken. Veel fabrikanten bieden dan uitzonderlijke promoties aan. Of een nieuwe auto daadwerkelijk goedkoper uitvalt tijdens het Autosalon, is afhankelijk van merk tot merk en van jaar tot jaar. Het gebeurt weleens dat de eindejaarskortingen groter zijn dan de saloncondities!

 

 

map_location